LLUM TRENCADA - Del 2  al 4 d'octubre de 2020

LLUM TRENCADA – Del 2 al 4 d’octubre de 2020

comprar_entradas

LLUM TRENCADA vol oferir una visió de gènere del conflicte bèl·lic, la guerra i la postguerra des del punt de vista de les dones que l’han viscut i patit.  La Guerra Civil va suposar la ruptura total amb el pensament més progressista i la regressió social. Però, sobretot per a les dones, va trencar les seves esperances d’igualtat i de llibertat, amb la idea de recloure-les a l’espai familiar i quotidià.

LLUM TRENCADA vol recuperar la vida de les dones que varen anar a la presó, no per les seves idees polítiques, sinó perquè eren filles d’un o dones d’un altre. I reivindicar el paper d’activistes, fortes i valentes, que s’atreviren a enfrontar-se amb els qui les volien fer callar.

Tres actrius ens conten les històries d’aquestes dones que fins ara havien callat, per pressions o per por de recordar. Històries en clau de dona per mostrar un bocí dels personatges fins ara secundaris que, tanmateix, foren objecte d’una venjança i repressió tan dura com la dels seus companys, pares o fills.

La crítica va dir…

“Una dramaturgia precisa, con una dirección que la hace aún más atractiva, para representar la memoria de las ‘vencidas’. Historias, contadas y cantadas de manera impecable por tres actrices excepcionales, que se filtran entre los muros que durante años guardaron silencio. Relatos construidos sobre la base de la crueldad, de la incomprensión y de la vergüenza. Una oralidad que con el paso de los años logró tapar el miedo y que ahora coge forma de buen teatro”. Rafa Gallego, Diario de Mallorca, 1 de agosto de 2018

“Siendo casi documental en su premisa formal y sus contenidos, utiliza de forma impecable el lenguaje teatral, los recursos lumínicos y narrativos de la puesta en escena, para insuflar vida y recuperar, casi actualizar, esos recuerdos que nos sobrecogen, nos emocionan, nos indignan.” […] “Llum trencada es un documento necesario, para que no caigan en el olvido aquellos infames episodios y para que las nuevas generaciones los conozcan una verdad que no está tan lejos como para descuidarla”.  Javier Matesanz, Última Hora, 02/08/2018


Fitxa artística

Dramatúrgia
Aina Salom i Carme Planells
A partir de
Dones republicanes Memòria de la Guerra civil a Mallorca
de Margalida Capellà
Actrius
Marina Domínguez
Catalina Florit
Irene Soler
Direcció
Pere Fullana

Una producció d’IGUANA TEATRE


DURADA: 70 minuts

Funcions del 2 al 4 d’octubre

HORARIS DE FUNCIONS:

divendres a les 20 h,

dissabte i diumenge a les 19 h

PREUS

Preu taquilla 18 i 16 €

Preu web 15 i 13€

DESCOMPTES GENERALS: (Aplicables només a la taquilla de teatre)

25% de descompte sobre preu de taquilla amb Carnet Jove, Jubilat, Carnet Universitari, carnet UGT i socis de la Societat Coral el Micalet.

50% amb el carnet de la UV i professionals del sector

GRUPS :  Preu de grup més de 20 persones: 10 € a partir de 20 persones +1 invitació cada 20. (info i reserves del grups, 963921482 de dilluns a divendres de 10 a 14 hores)

Els descomptes no són acumulables ni aplicables a altres promocions.


DESCARREGA LA NOSTRA PROGRAMACIÓ PER CONSULTAR PROPERS ESPECTACLESComproveu bé les vostres dades abans de finalitzar la vostra compra on line, no es faran canvis ni devolucions una vegada realitzada la compra.


Si necessites ajuda amb la teua compra envia’ns un email a taquillamicalet@gmail.com,

O  telefona’ns de dilluns a divendres de 10 a 14 hores al 96/392 14 82