La companyia

COMPANYIA TEATRE MICALET naix en 1995 per iniciativa de Joan Peris, Ximo Solano i Pilar Almeria com a centre de producció i exhibició teatral, entenent  el teatre com un acte de comunicació  que complisca una funció cultural i social dins de la nostra comunitat.

Un dels primers objectius de CTM va ser la recuperació i revitalització d’un espai teatral emblemàtic en la ciutat de València: el Teatre Micalet.

La direcció artística  de la CTM sempre ha potenciat el muntatge tant de textos de repertori universal -amb un tractament actual-,  així com de textos de la dramatúrgia contemporània  i treballs de creació pròpia que permeten abordar temes d’actualitat, sempre amb la intenció d’establir una veritable comunicació amb el públic.

Les creacions teatrals de CTM han aportat aquestos textos a l’escena valenciana mostrant el treball d’actors, directors i altres col·laboradors artístics de la nostra terra. A més, s´ha potenciat l’intercanvi creatiu amb altres comunitats autònomes, convidant als seus directors, actors i companyies a exhibir al teatre. D’altra banda,  s´han realitzat puntualment col·laboracions internacionals, bàsicament en el camp de la direcció, que serveixen per a intercanviar idees i enriquir els coneixements escènics de la professió valenciana. Puntualment, també s´han realitzat cursets de formació actoral aprofitant l’estada d’aquestos directors.

Pel que fa a l’exhibició, a més de les produccions pròpies ja esmentades, s’han oferit espectacles de companyies convidades valencianes i d’altres comunitats, tant de teatre com de dansa. Unint això a cicles d’intèrprets musicals, s’ ha aconseguit una oferta coherent que ha fidelitzat els seus espectadors dia a dia.

Després de més de 20 anys de treball  la COMPANYIA TEATRE MICALET ha fet 30 espectacles de producció pròpia,  La CTM ha aconseguit que el Teatre Micalet  siga un espai de referència en la vida teatral valenciana mitjançant una programació continuada, heterogènia i de qualitat.

Darrere d’aquest treball hi ha tot un equip  amb un mode comú de fer i entendre el teatre.  Des de 1995 la Companyia Teatre Micalet ha produit els següents muntatges teatrals: Nàpols Milionària  d’Eduardo de Filippo. Direcció de Joan Peris. Any 1995; Cantonada Perillosa de J.B Priestley. Direcció de Joan Peris. Any 1996; El Burgés Gentilhome de Molière. Direcció de Joan Peris .Any 1996; Ballant Ballant. Dramatúrgia i direcció Joan Peris. Any 1996. Premi al millor espectacle als premis atorgats per la Generalitat Valenciana, Premi Turia al millor espectacle en valencià i Premi especial de la Crítica; Ai, Carmela! de J. Sanchis Sinisterra. Direcció de Joan Peris. Any 1997; La Ruleta Russa d’Enric Benavent sobre contes d’A.Txèkhov. Direcció de Joan Peris. Any 1998; Jubileum de George Tabori dirigit per  Carme Portaceli. Any 2000; L’hostalera de  Carlo Goldoni. Direcció de Manel Dueso. Any 2003; El somni d’una nit d’estiu de W.Shakespeare. Direccio de Joan Peris. Any 2001; La Ronda d’Arthur Schnitzler. Direcció de Ximo Solano. Any 2002; La bona persona de Sezuan de Bertolt Brecht. Direcció Konrad  Zshiedrich. Any 2003; Ací no es paga i s’ha acabat de Dario Fo. Direcció de Joan Peris. Any 2003; Don Juan de Molière. Dirigit per  Konrad  Zshiedrich. Any 2004; El temps i els Conway de J.B Priestley. Direcció de Joan Peris. Any 2004; Cuina i dependències  d’ Agnès Jaoui i Jean Pierre Bacri. Direcció de Lilo Baur. Any 2005; Molly Sweeney de Brian Friel. Direcció de Joan Peris. Any 2005; 987 dies de Carol López. Any 2006; Un sopar de compromís. Dramatúrgia i direcció Joan Peris. Any 2007; LaMar. Dramatúrgia i direcció Joan Peris. Premi Cartelera Turia a la millor contribució teatral l’any 2008; Tramuntana de Martín Crespo, Toni Agustí i Ernesto Pastor. Any 2008;  Iuventutis Day. Un thriller Episcopal de Joan Peris i Xavi Castillo. Direcció de Joan Peris. Any 2008; L’última paraula de Paco Zarzoso. Direcció de Joan Peris. Any 2009; Poseu-me les ulleres. Direcció de  Pep Tosar. Any 2010; Frank V de Friedrich Dürrenmatt. Direcció Joan Peris. Any 2011. La Casa de Isabel Carmona, Isabel Requena i Pilar Almeria. Direccció de Pep Ricart. 2013. Ser o no Res d´equip 5. Direcció Resu Belmonte. 2014. Hamlet Canalla de Manuel Molins. Direcció Joan Peris. Any 2016. El verí del teatre de Rodolf Sirera. Direcció Joan Peris. Any 2017. Nadal a casa els Cupiello d’Eduardo de Filippo. Direcció Joan Peris. Any 2017. El Nom de Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière. Direcció Joan Peris. Any 2018. El jardí dels cirerers d’Anton Txèkhov. Direcció Joan Peris. Any 2018.

En la COMPANYIA TEATRE MICALET,  en aquests temps difícils, hem de seguir fent la nostra feina, ara és més important que mai. Seguirem treballant per a intentar transformar  el desencant en  imaginació i  idees, per obrir-nos a nous punts de vista. Seguirem lluitant  per a oferir una oferta cultural heterogènia en la nostra llengua i per a tot tipus de públic. Volem que el Teatre Micalet siga un espai per a l´exhibició de les produccions de la Companyia combinat amb una oferta diversificada  de teatre, dansa i  música. Un espai per a la investigació  i l´intercanvi d´experiències artístiques. Un espai per a  escoltar històries que ens emocionen, històries que bateguen amb el cor de la societat que ens envolta.

 

Leave a Reply