Escif TOTS CONTRA L’ESPECTACLE

Escif
TOTS CONTRA L’ESPECTACLE

L’artista urbà ESCIF a la façana del Teatre Micalet amb  TOTS CONTRA L’ESPECTACLE

ESCIF ha concebut una obra de teatre que s’ha representat a la paret de l’edifici amb pancartes reivindicatives al llarg de tota la temporada i que ara arriba a la seua fi

Els  textos penjats de la façana s’han triat cada mes entre els missatges que proposaven els espectadors del Teatre Micalet

L’escriptor i filòsof Santiago Alba Rico ha col.laborat amb un manifest contra l’espectacularització de la vida que se reparteix abans de cada funció

L’artista urbà ESCIF ha creat una obra teatral que s’ha representat, des de el passat 30 de setembre, en forma de pancartes reivindicatives a la façana del Teatre Micalet, al número 3 del carrer Mestre Palau de València. Esta creació que ara penja el seu darrer missatge, s’anomena TOTS CONTRA L’ESPECTACLE i s’ha representat al llarg de tota la temporada teatral, amb un format protesta en què les pancartes han anat renovant-se amb missatges proposats pel mateix públic del Micalet.

El creador de TOTS CONTRA L’ESPECTACLE creu que amb esta acció a la façana del Micalet, en la frontera entre el teatre i el carrer, “desapareixen els límits entre presentació i representació, espectadors i actors. ESCIF considera que així el teatre ix al carrer i el carrer entra al teatre, en un procés creatiu horitzontal on l’artista només és una peça de l’engranatge, que ajuda a amplificar la veu d’aquells que tenen alguna cosa a dir: els espectadors”.

Esta acció artística ha comptat amb la col·laboració del filòsof, escriptor i guionista Santiago Alba Rico, qui ha escrit un manifest en contra de l’espectacularització de la vida. El text es reparteix abans de cada funció de la temporada als espectadors del Micalet, als quals se’ls convidava a participar en TOTS CONTRA L’ESPECTACLE. Podien deixar missatges al voltant d’esta idea perquè ESCIF triara cada mes alguns d’ells i els incorporara a la façana. Les pancartes han anat renovant-se mensualment amb noves consignes, donant forma als sis actes d’esta obra teatral participativa.

ESCIF és un dels artistes valencians de carrer amb més reconeiximent a nivell internacional i entre els seus últims treballs caldria destacar Todo lo que sobra la falla que va dissenyar per la Comissió fallera de Corona; Un coche rojo, un assaig audiovisual  per al  programa Metrópolis, en Tve2; Elsewhere el seu últim llibre autoeditat amb els seus últims treballs presentat a l’IVAM; Dismaland  el parc d’ atraccions de Banksy, on va ser convidat a participar i la portada del disc de Damien Rice My faded favourite fantasy.

Vos animem a alçar el cap quan passeu pel carrer Mestre Palau número 3. Encara esteu a temps de veure esta obra de teatre creada per Escif.

ACTE I

escif_00

ACTE II

escif_01

  ACTE III

escif_02

ACTE IV

 escif_03


ACTE V

escif_05

ACTE VI I ÚLTIM

escif_06