Escif TOTS CONTRA L’ESPECTACLE

Escif
TOTS CONTRA L’ESPECTACLE

L’artista urbà ESCIF estrena a la façana del Teatre Micalet   TOTS CONTRA L’ESPECTACLE

ESCIF ha concebit una obra de teatre que es representa a la paret de l’edifici amb pancartes reivindicatives al llarg de tota la temporada 

Els  textos penjats de la façana es trien cada mes entre els missatges que proposen els espectadors del Teatre Micalet

L’escriptor i filòsof Santiago Alba Rico col.labora amb un manifest contra l’espectacularització de la vida que se reparteix abans de cada funció

L’artista urbà ESCIF ha creat una obra teatral que es representa, des de el passat 30 de setembre, en forma de pancartes reivindicatives a la façana del Teatre Micalet, al número 3 del carrer Mestre Palau de València. Esta creació s’anomena TOTS CONTRA L’ESPECTACLE i es representarà al llarg de tota la temporada teatral, amb un format protesta en què les pancartes aniran renovant-se amb missatges proposats pel mateix públic del Micalet.

El creador de TOTS CONTRA L’ESPECTACLE creu que amb esta acció a la façana del Micalet, en la frontera entre el teatre i el carrer, “desapareixen els límits entre presentació i representació, espectadors i actors. ESCIF considera que així el teatre eix al carrer i el carrer entra al teatre, en un procés creatiu horitzontal on l’artista només és una peça de l’engranatge, que ajuda a amplificar la veu d’aquells que tenen alguna cosa a dir: els espectadors”

Esta acció artística compta amb la col·laboració del filòsof, escriptor i guionista Santiago Alba Rico, qui ha escrit un manifest en contra de l’espectacularització de la vida. El text es reparteix abans de cada funció de la temporada als espectadors del Micalet, als quals se’ls convida a participar en TOTS CONTRA L’ESPECTACLE. Poden deixar missatges al voltant d’esta idea perquè ESCIF trie cada mes alguns d’ells i els incorpore a la façana. Les pancartes aniran renovant-se mensualment amb noves consignes, com actes d’esta obra teatral participativa.

ESCIF és un dels artistes valencians de carrer amb més reconeiximent a nivell internacional i entre els seus últims treballs caldria destacar Todo lo que sobra la falla que va dissenyar per la Comissió fallera de Corona; Un coche rojo, un assaig audiovisual  per al  programa Metrópolis, en Tve2; Elsewhere el seu últim llibre autoeditat amb els seus últims treballs presentat a l’IVAM; Dismaland  el parc d’ atraccions de Banksy, on va ser convidat a participar i la portada del disc de Damien Rice My faded favourite fantasy.

Us animem a alçar el cap quan passeu pel carrer Mestre Palau número 3 i a vindre al teatre per ser partícips d’esta obra de teatre creada per Escif.

ACTE I

escif_01

  ACTE II

escif_02

ACTE III

 escif_03


ACTE IV

escif_05