CONFLUÈNCIES

 CONFLUÈNCIES és el projecte de Teatre Micalet que vol fer convergir el teatre amb les arts plàstiques. 

Així com els espais d’art i museus ja han realitzat experiències que incorporen les arts escèniques dins el seu discurs mitjançant lectures dramatitzades, visites teatralitzades etc, també les arts plàstiques poden endinsar-se als teatres creant un enriquidor diàleg entre ambdues disciplines.

El Teatre Micalet ofereix la seua façana com a espai d’exhibició per a que diversos artistes realitzen intervencions que ens interpel·len i ens facen reflexionar sobre la realitat que ens envolta.

En la seua primera edició, que es va celebrar al 2017, Confluències va comptar amb l’artista urbà ESCIF.

Enguany, és l’artista Rafa Tormo el creador de la instal·lació:

IP27 CELEBREM LA DERROTA
El ball de les banderes

esdeveniment_FB

Aquesta és una intervenció  que consisteix en la instal·lació, a la façana del Teatre Micalet, d’11 banderes que airejaran la poètica de la fatiga des del rite ¨popular¨ portat a un altre escenari.

Aquestes 11 banderes seran utilitzades en una acció el proper dissabte 10 de març en la qual eixiran en processó pels carrers del centre de la ciutat de València. L’acció culminarà en una ¨dansa de les banderes¨, seguint el model del ball de la bandera de Beniarjó, que vol retre homenatge a una realitat que ja no ens pertany.

Després de la col·locació de les banderes es celebrarà una tertúlia sobre la derrota en la qual viu immersa la nostra societat.

10/03/2018
12 h. EIXIDA DE BANDERES, TEATRE MICALET.
13 h. CERCAVILA i BALL DE LES BANDERES.
14 h. PENJADA DE LES BANDERES, TEATRE MICALET.
15 h. DINAR DE LA DERROTA.
17 h. TERTÚLIA DESANIMADA.

La Tertúlia Desanimada es celebrarà a la Biblioteca de la Societat Coral El Micalet.
Amb Óscar Cornago, Investigador CSIC, escèniques; Juan Luis Toboso, comissari; Rafael Tormo Cuenca, artista multidisciplinar, editor i comissari i Raimon Ribera, filòsof, escriptor i poeta.
Entrada gratuïta

 

 

Rafael Tormo Cuenca
Artista i productor cultural autodidacta. Comença a treballar en resistència en els anys setanta. Hiperrealisme, punk, LSD, còmic, ovnis, multidisciplinar, independentisme i clara vocació d’esperit de contradicció van ser la seua escola de formació espiritual.
En aquests moments el seu treball gira al voltant de les seues intermediacions en espais paradoxals comuns que possibiliten estats de crisis i que impossibiliten seguir vivint.
http://rafaeltormoicuenca.blogspot.com.es/